Gönderen Konu: Bisküvili irmik Talısı  (Okunma sayısı 1232 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Filiz Sipahi

  • Kabaklı Köyü
  • *
  • İleti: 7.459
  • Rep Puanı 326
Bisküvili irmik Talısı
« : Nisan 05, 2009, 02:13:50 ÖÖ »
MALZELER:
4 Su bardağı süt
12 Çorba kaşığı irmik
12 Çorba kaşığı tozşeker
1 Tatlı kaşığı margarin
1 Paket kakaolu bisküvi
1 Su bardağı dövülmüş fındık
1 Çorba kaşığı hindistan cevizi
1 Tatlı kaşığı tarçın
YAPILIŞI:
Süt, şeker, irmik ve margarini tencereye alıp koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırarak pişirin.
Muhallebi kıvamına gelince ateşten alın ve servis yapacağınız kaba yarısını boşaltıp üzerine bisküvileri dizin.
Kalan irmikli karışımı ilave edip üzerini ıslak spatula ile düzelterek her tarafa eşit miktarda yayılmasını sağlayın.
Hindistancevizi, tarçın, ve dövülmüş fındıkları serpip buzdolabında soğutun.
Dilimleyip servis yapın.