Gönderen Konu: un köfdesi  (Okunma sayısı 1361 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Filiz Sipahi

  • Kabaklı Köyü
  • *
  • İleti: 7.459
  • Rep Puanı 326
un köfdesi
« : Nisan 05, 2009, 02:06:51 ÖÖ »
 

MALZEMELER: 2 su bardağı ince bulgur

                               2 yemek kaşığı un

                               1 yumurta

                               2 yemek kaşığı irmik

                               tuz,kırmızı toz biber,1 tatlı kaşığı biber salçası

                               1 tavuk ğöğsü

                               1 yemek kaşığı tereyağ

                               1 yemek kaşığı salça

 

     bulgur iyice yıkanarak sıcak su ile ıslatılır ve şişene kadar bekletilir.İçerisine un ,yumurta,irmik,tuz,biber salçasıkonularak iyice yoğrulur.Kıvamı yumuşak olursa biraz daha un ilave edebilirsiniz.Ellerinizi suya batırarak nohut büyüklüğünde köfteler yapın.Daha sonra tereyağını tencereye koyun eriyince içerisine küçük küçük doğradığınız tavuk göğsünü ilave edip kavurun,salçasını ekleyin onuda kavurup 4 su bardağı sıcak su koyun.Biraz kaynadıktan sonra köfteleriiçerisine dökün ve yumuşayıncaya kadar pişirin.

 

      Ben bu yaptığımda koymadım ama isterseniz içerisine pişerken 1 su bardağı haşlanmış nohut ve 1/2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek koyarsanızda çok güzel olur.Denemenizi tavsiye ederim....

 

      Sanırım bu yemek değişik isimlerle bir çok yerde yapılıyor dur.Sizde daha değişik isimler varsa bilmek isterim .

     

      AFİYET OLSUN................