Gönderen Konu: Simit kebabı  (Okunma sayısı 1250 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Filiz Sipahi

  • Kabaklı Köyü
  • *
  • İleti: 7.459
  • Rep Puanı 326
Simit kebabı
« : Nisan 05, 2009, 02:05:53 ÖÖ »
MALZEMELER:
650 GR KIYMA,200 GR ILIK SUDA ISLATILMIŞ SİYAH KÖFTELİK SİMİT,85 GR ÇAM FISTIGI,20 GRDÖVÜLMÜŞ SARIMSAK,30 GR RENDELENMİŞ KURU SOGAN,TUZ.2 BAG MAYDANOZ,15 GR KÖFTE BAHARATI, KİMYON TARÇIN ,KARABİBER,15 GR ISLANMIŞ PUL BİBER,50 GR FISTIK İÇİ 5 GR RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ

YAPILIŞI:
BİR TEPSİYE KIYMA ISLANMIŞ SİMİT,ÇAM FISTIGI İNCE DOGRANMIŞ MAYDONOZ,DÖVÜLMÜŞ SARIMSAK,RENDELENMİŞ SOGAN BAHARAT,KİMYON ,KARABİBER,TARÇIN TUZ, ISLANMIŞ PUL BİBER,İLAVE EDİLİP KARIŞTIRILIR. KARIŞIMI İYİCE YOGURDUKTAN SONRA KUŞBAŞIDAN BÜYÜK ŞEKİLDE YUVARLANIR IZGARA ŞİŞLERİNE TAKILIR VE IZGARADA PİŞİRİLİR.PİŞTİKTEN SONRA SERVİS TABAKLARINA SERVİS EDİP ÜZERNE RENDELENMİŞ KAŞAR VE FISTIK İÇİ SERPİLİR. YEMEK ARTIK SERVİSE HAZIRDIR AFİYET OLSUN.