Gönderen Konu: İçli Köfte(Gaziantep) tarifi  (Okunma sayısı 1346 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Filiz Sipahi

  • Kabaklı Köyü
  • *
  • İleti: 7.459
  • Rep Puanı 326
İçli Köfte(Gaziantep) tarifi
« : Nisan 05, 2009, 02:04:59 ÖÖ »


için Malzemeler : 
iç harcı:

2 bardak fıstık.
2 bardak ceviz.
tuz
karabıber
kırmızı bıber.
500 gr az yaglı kıyma.
300 gr sogan.

dışına:

simit.
cigkoftelık kıyma.
sogan haslanmıs patates.
tuz
yumurta  .....   (dısı ıcın goz kararı oluncaya kadar verılır.ne kadar yapacagınıza baglı

 İçli Köfte(Gaziantep) yemeğinin Hazırlanışı :
Kıymayı kavur.soganları ınce ınce kıyıp ekle bol zeytınyagında kavrulsun.baharatlarıda koy.dogradıgımız fıstıgı ve cevızıde ekle.ıyıce kavrulsun.hamuru ıcın:malzemelerı karıstır.soganı rendele ıyıce yogur varsa et makınasında 2 defa cek haslanan patateslerıde ekleyın..hamurdan cevız kadar alıp avuc ıcınde top halıne getırıp ısaret parmagınızla oyun.ıcıne harcını koyun.agzını yıne aynı hamurla kapatın.yagda kızartın