için Malzemeler :
iç harcı:
2 bardak fıstık.
2 bardak ceviz.
tuz
karabıber
kırmızı bıber.
500 gr az yaglı kıyma.
300 gr sogan.
dışına:
simit.
cigkoftelık kıyma.
sogan haslanmıs patates.
tuz
yumurta ..... (dısı ıcın goz kararı oluncaya kadar verılır.ne kadar yapacagınıza baglı
İçli Köfte(Gaziantep) yemeğinin Hazırlanışı :
Kıymayı kavur.soganları ınce ınce kıyıp ekle bol zeytınyagında kavrulsun.baharatlarıda koy.dogradıgımız fıstıgı ve cevızıde ekle.ıyıce kavrulsun.hamuru ıcın:malzemelerı karıstır.soganı rendele ıyıce yogur varsa et makınasında 2 defa cek haslanan patateslerıde ekleyın..hamurdan cevız kadar alıp avuc ıcınde top halıne getırıp ısaret parmagınızla oyun.ıcıne harcını koyun.agzını yıne aynı hamurla kapatın.yagda kızartın