Gönderen Konu: Buğdaylı Yaz Çorbası  (Okunma sayısı 1514 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Filiz Sipahi

  • Kabaklı Köyü
  • *
  • İleti: 7.459
  • Rep Puanı 326
Buğdaylı Yaz Çorbası
« : Haziran 19, 2010, 08:12:06 ÖÖ »





Buğdaylı Yaz Çorbası
Malzemeler,

1 su bardağı aşurelik buğday

Yarım kilo yoğurt

1 adet yumurta

Yarım demet  taze nane

Yarım su bardağı soğuk su

Hazırlanışı,

Tencereye buğdayı alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin.

Buğday yumuşayana kadar yüksek ateşte haşlayın.

Ayrı bir tencerede yoğurt ve yumurtayı pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.

Haşlanan buğdayı suyuyla birlikte tencereye ilave edip karıştırın.

Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin.

Taze nane  yapraklarını bol suyla yıkayıp fazla suyunu süzün.

Çorba kaynamaya başladıktan sonra nane yapraklarını ilave edin.

Çorbayı 2 taşım kaynatıp yarım su bardağı soğuk su ekleyip karıştırın.

Tencereyi ocaktan  indirip soğuması için bekletin.

Damak tadınıza göre tuz ilave edip servis yapın.

Afiyet olsun.