Gönderen Konu: Arnavut Ciğeri  (Okunma sayısı 1077 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Fusun Karaaslan

  • FÜSUN
  • Kabaklı Köyü
  • *
  • İleti: 5.533
  • Rep Puanı 313
Arnavut Ciğeri
« : Ocak 23, 2010, 03:03:40 ÖS »


Malzemeler:
* 400 gram dana ciğeri
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 2 orta boy patates
* 1 çay bardağı un
* 2 adet orta boy soğan
* Sumak
* Karabiber ve tuz
* Zeytinyağı
* Limon suyu
* 1 su bardağı ayçiçek yağı

Hazırlanması:
* Ciğeri temizledikten sonra küçük küpler halinde doğrayın.
* Büyük bir tavada yağı kızdırın. Ciğeri una bulayıp yağda kızartın.
* Patatesi soyup yıkayın. Küçük küpler halinde doğrayın.
* Ardından ciğere ilave edip kızartın. Yemeği soğumayacak şekilde bekletin.
* Soğanları soyup ince halkalar halinde doğrayın. Tuz, karabiber ve sumakla tatlandırın.
* Bir miktar zeytinyağı ve limon suyu ilave edip tekrar harmanlayın.
* Soğanların üzerine ciğerleri koyup servis yapın.