Gönderen Konu: Pudingli Tavuk Göğsü  (Okunma sayısı 1683 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Fusun Karaaslan

  • FÜSUN
  • Kabaklı Köyü
  • *
  • İleti: 5.533
  • Rep Puanı 313
Pudingli Tavuk Göğsü
« : Ocak 23, 2010, 02:45:03 ÖS »


Malzemeler:
* 1 litre süt
* 1 su bardağı un
* 1 su bardağı toz şeker
* 1-2 yemek kaşığı nişasta
* 1-2 yemek kaşığı tereyağı
* Varsa 1/2 çay kaşığı damla sakızı
* 1/3 paket kakaolu bisküvi (robotta çekilmiş)
* 1/2 paket kakaolu puding
* 2 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı fındık içi (irice dövülmüş)

Hazırlanması:
* Bir borcama veya tepsiye robotta çekilmiş bisküvileri yayın.
* Orta boy tencereyi soğuk suyla hafif ıslatın. İçine 1 litre sütü, unu, şekeri, nişastayı koyun. Ocağa alın ve sürekli olarak karıştırın.
* Isınmaya başladığında damla sakızını ve tereyağını ilave edin. 1-2 dakika kaynatıp ocaktan alın.
* Robottan geçirerek, bisküvi kırıntılarının üzerine dökün.
* Soğuduktan sonra 2 su bardağı sütle pudingi pişirin. Onu da tavuk göğsünün üzerine dökün.
* Dövülmüş fındıkla süsleyin. Buzdolabında soğutup servis edin.


Çevrimdışı Adil Tosun

  • Kabaklı Köyü
  • İleti: 5.124
  • Rep Puanı 261
Ynt: Pudingli Tavuk Göğsü
« Yanıtla #1 : Ocak 23, 2010, 03:07:40 ÖS »
içine  baska  seyler katmassan yemeye gelırım ablacım :D


Çevrimdışı Fusun Karaaslan

  • FÜSUN
  • Kabaklı Köyü
  • *
  • İleti: 5.533
  • Rep Puanı 313
Ynt: Pudingli Tavuk Göğsü
« Yanıtla #2 : Ocak 23, 2010, 04:54:46 ÖS »
yok katmam adil   1.1, (33)