Gönderen Konu: BALKABAĞı TATLıSı  (Okunma sayısı 1620 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Siyah İnci

  • Kabaklı Köyü
  • İleti: 3.550
  • Rep Puanı 305
BALKABAĞı TATLıSı
« : Nisan 22, 2009, 06:23:42 ÖS »
BALKABAĞı TATLıSı

MALZEMELER

2 kilo balkabağı
3 bardak toz şeker
1 bardak dövülmüş ceviz


HAZIRLANIŞI

Kabağı dilimleyip, kabuğunu bıçakla soyun. Çekirdeklerini çıkarın. Çelik veya kalın dipli bakır bir tepsiye düzgünce dizin. Kabakların üstüne toz şekeri serpin. Kabak pişerken suyunu salacağı için fazla suya gerek yoktur. Bir bardak su yeterlidir. Suyunu kattıktan sonra kapağını kapatarak ağır ateşte 30 dakika pişirdiğiniz kabakların altını iyce kısarak üzerine, parlak olmaları için bir iki tutam daha şeker serpip, kapağını yine kapatın ve 5 dakika dinlendirin. Altını kapatıp ateşten çekin. Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz serperek servis edebilirsiniz.
İman iki eşit parçadır. Yarısı sabır, yarısı şükürdür...

Çevrimdışı Filiz Sipahi

  • Kabaklı Köyü
  • *
  • İleti: 7.459
  • Rep Puanı 326
BALKABAĞı TATLıSı
« Yanıtla #1 : Nisan 22, 2009, 08:21:33 ÖS »
burdada çıkdı karşıma yaa bir kış usandım  kabak tatlısı yapmakdan  agla  agla

ALLAH'tan kabağın sezonu bittide kurtuldum oynaa

emegine saglık cnm
« Son Düzenleme: Nisan 22, 2009, 08:23:18 ÖS Gönderen: Filiz Sipahi »

Çevrimdışı Siyah İnci

  • Kabaklı Köyü
  • İleti: 3.550
  • Rep Puanı 305
BALKABAĞı TATLıSı
« Yanıtla #2 : Nisan 23, 2009, 01:49:49 ÖS »
yaptın da ablacım biz hiç göremedik aşk olsun  ho
İman iki eşit parçadır. Yarısı sabır, yarısı şükürdür...