Kayseri Develi Kabaklı Köyü 17 Yaşında
Kayseri Develi Kabaklı Köyü 11 Yaşında
Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Haberler:
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Kayseri Develi Kabaklı Köyü 17 Yaşında
»
Kabaklı Köyü Resimleri Videoları
»
..:: Kabaklı Köyü Duyuruları ::..
»
Yöresel Yemeklerimiz
(Moderatör:
Fusun Karaaslan
) »
Çikolatalı Ekler Tarifi
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: Çikolatalı Ekler Tarifi (Okunma sayısı 1384 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Fusun Karaaslan
FÜSUN
Kabaklı Köyü
İleti: 5.533
Rep Puanı 313
Çikolatalı Ekler Tarifi
«
:
Mayıs 09, 2010, 03:46:23 ÖS »
Çikolatalı Ekler Tarifi
Malzemeler,
Hamuru için,
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı un
3 adet yumurta
İç Kreması İçin,
3 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
Çikolata Sosu İçin,
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta sarısı
4 yemek kaşığı kakao
Yarım paket vanilya
Hazırlanışı,
Hamurunu hazırlamak için tencereye su ve tereyağını alın.
Tereyağı suyun içinde eridikten sonra unu ekleyin.
Unun topaklanmaması için sürekli karıştırın.
Ocağın altını kısıp 4 dakika boyunca karıştırmaya devam edin.
Hamur toparlanınca tencereyi ocaktan indirin.
Hamuru derin bir kâseye alıp soğuyana kadar sürekli karıştırın.
Soğuyan hamura yumurtaları teker teker ilave edip mikserle çırpın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Hamuru krema sıkma torbasına doldurup orta genişlikte uzun hamurlar elde edecek şekilde sıkın.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirin.
Pişen hamurları fırından çıkarmadan soğuyana kadar bekletin.
İç kremasını hazırlamak için vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alın.
Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
Tencereyi ocaktan indirmeden hemen önce vanilyayı ilave edin.
Kremanın soğuması için kenarda bekletin.
Çikolata sosunu hazırlamak için vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alın.
Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
Tencereyi ocaktan indirmeden hemen önce vanilyayı ilave edin.
Çikolata sosunun soğuması için kenarda bekletin.
Ekler hamurlarını yatay biçimde ortadan ikiye bölün.
İçlerini kremayla doldurup servis tabağına dizin.
Üzerlerine çikolata sosu gezdirin.
Afiyet olsun.
«
Son Düzenleme: Mayıs 09, 2010, 03:47:53 ÖS Gönderen: Fusun Karaaslan
»
Kayıtlı
Yazdır
Sayfa: [
1
]
« önceki
sonraki »
Kayseri Develi Kabaklı Köyü 17 Yaşında
»
Kabaklı Köyü Resimleri Videoları
»
..:: Kabaklı Köyü Duyuruları ::..
»
Yöresel Yemeklerimiz
(Moderatör:
Fusun Karaaslan
) »
Çikolatalı Ekler Tarifi