Gönderen Konu: Hurma Tatlısı  (Okunma sayısı 1438 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Fusun Karaaslan

  • FÜSUN
  • Kabaklı Köyü
  • *
  • İleti: 5.533
  • Rep Puanı 313
Hurma Tatlısı
« : Nisan 08, 2010, 04:43:02 ÖS »


Hurma Tatlısı

Şerbetli tatlıları sevenler için hem leziz hem de pratik hurma tatlısı tarifi MSN Kadın’da! Özel davet günlerinizde özel misafirlerinize sunabilirsiniz.

Hurma Tatlısı

Hurma Tatlısı

Malzemeler,

Hamuru için,

1 paket eritilmiş margarin

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı irmik

1 adet yumurta

1 çay kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı sirke

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Aldığı kadar un

Şerbeti için,

4,5 su bardağı su

4 su bardağı toz şeker

1 çay kaşığı limon suyu

Hazırlanışı,

Şerbetini hazırlamak için gerekli malzemeleri orta boy bir tencereye alın.

Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın.

Kaynayan şerbeti ocaktan indirip soğuması için kenarda bekletin.

Hamuru için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.

Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval şekil verin.

Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi yapın.

Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin.

Hazırladığınız hurma şeklindeki hamurları tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

Pişen tatlıları fırından çıkarın.

Soğumuş şerbeti sıcak tatlının üzerine dökün.

Tatlı şerbeti çekene kadar bekletin.

Soğuk servis yapın.

Afiyet olsun.