Kayseri Develi Kabaklı Köyü 17 Yaşında
Kayseri Develi Kabaklı Köyü 11 Yaşında
Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Haberler:
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Kayseri Develi Kabaklı Köyü 17 Yaşında
»
Kabaklı Köyü Resimleri Videoları
»
..:: Kabaklı Köyü Duyuruları ::..
»
Yöresel Yemeklerimiz
(Moderatör:
Fusun Karaaslan
) »
İnegöl Köfte
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: İnegöl Köfte (Okunma sayısı 1549 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Fusun Karaaslan
FÜSUN
Kabaklı Köyü
İleti: 5.533
Rep Puanı 313
İnegöl Köfte
«
:
Ocak 23, 2010, 05:22:09 ÖS »
Malzemeler:
* 1 kg dananın döşünden çekilmiş kıyma (İçindeki yağ ve et oranı İnegöl köfte için çok uygun olduğundan özellikle bu tip kıyma çektirin.)
* Yarım su bardağı çekilmiş kuru ekmek içi (galeta unu da olabilir)
* Yarım su bardağı su
* 1 yemek kaşığı tuz
* 2 tatlı kaşığı karbonat (Amarika’da “baking soda” adı altında bulunuyor.)
* 1 yemek kaşığı limon suyu
* 2 adet orta boy soğan
* Arzu ederseniz yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz
Hazırlanması:
* Kıymaya, çekilmiş ekmek içi, su ve tuz ekleyin. Hepsini 10 dakika yoğurun. Kapaklı bir saklama kabı içinde 24 saat buzdolabında dinlendirin.
* Ertesi gün sabahtan karbonatı ve limonu bir bardağın içinde karıştırın. Köpüren karışımı kıymanın üzerine dökün.
* Soğanları rendeleyin ve köftelere katın. Bu aşamada isterseniz kaşar peynirini de ekleyin ve hepsini iyice yoğurun.
* Kıymalardan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Şekil verin. Saklama kabına dizip akşama kadar tekrar buzdolabında dinlendirin.
* Eğer köftelerin hepsini pişirmeyecekseniz, ayırdıklarınızı dinlendirmeden buzluğa kaldırabilirsiniz.
* Akşama kadar dinlenen köfteleri pişirmeden 10 dakika önce buzdolabından çıkartın. Biraz oda sıcaklığında bekleyen köfteler, kendilerini bırakıp daha iyi pişiyorlar.
* Izgara tavasını orta ateşte iyice kızdırın. Köfteleri, yağsız tavada arkalı önlü ızgara yapın.
* Ayrıca, köftelerinizi mangalda veya önceden 200 C derece ısıtılmış fırında 15-10 dakika pişirip servis yapabilirsiniz.
* Yanına kimyon, kırmızı toz biber, sumak, kekik gibi baharatlar ve biber turşusu, domates, piyaz ya da patates kızartması gibi güzellikleri eklemeyi unutmuyoruz tabii.
* Buzluktan çıkardığınız köfteleri çözdürmeden, hemen pişirin.
Kayıtlı
Erdoğan Berk
Erdoğan Berk
Kabaklı Köyü
İleti: 262
Rep Puanı 10
merhaba doslarım
Ynt: İnegöl Köfte
«
Yanıtla #1 :
Ocak 23, 2010, 06:49:32 ÖS »
insanı acıktırıyon sende köfteyi görünce acıktım
Kayıtlı
Yazdır
Sayfa: [
1
]
« önceki
sonraki »
Kayseri Develi Kabaklı Köyü 17 Yaşında
»
Kabaklı Köyü Resimleri Videoları
»
..:: Kabaklı Köyü Duyuruları ::..
»
Yöresel Yemeklerimiz
(Moderatör:
Fusun Karaaslan
) »
İnegöl Köfte