Gönderen Konu: Saray Usulü Güllaç  (Okunma sayısı 1335 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Fusun Karaaslan

  • FÜSUN
  • Kabaklı Köyü
  • *
  • İleti: 5.533
  • Rep Puanı 313
Saray Usulü Güllaç
« : Ocak 23, 2010, 03:10:24 ÖS »


Malzemeler:
* 10 yaprak hazır güllaç
* 2.5 litre süt
* 2.5 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 1 su bardağı hindistan cevizi
* Yarım çay bardağı gülsuyu
* Yeşil fıstık
* File fındık

Süslemek İçin :

* Kiraz şekerlemesi
* Toz yeşil fıstık

Hazırlanması:
* Tencereye 2.5 litre sütü alın ve ılıtın. Daha sonra üzerine 2.5 su bardağı toz şekeri ekleyin. Üzerine gülsuyu ilave edin.
* Yuvarlak bir kaba ilk önce bir kepçe sütten dökün. Daha sonra birinci güllacı parlak kısmı üstte kalacak şekilde tepsiye alın. Üzerine sütten dökün ve bu şekilde 5 adet güllacı hazırlayın.
* Güllacın yarısına gelince üzerine pudra şekerinin yarısını, hindistan cevizinin yarısını, yeşil fıstık ve file fındık ilave edin.
* Tekrar kalan 5 adet güllacı aralarına süt dökerek hazırlayın.
* Kalan pudra şekerini ve hindistan cevizini ilave edin.
* En üste tekrar süt ilave edin.
* Güllacın üzerini toz yeşil fıstık ve kiraz şekerlemesi ile süsleyek servis edin.